Բեկոնով ու ծիթրոնով կարտոֆիլ

Վզի միս ԱԹԵՆՔ

10 կտոր

Կարտոֆիլ

10 հատ

Թարմ ծիթրոն (փոքր ճյուղեր)

10 հատ

Աղ

 

 

Կարտոֆիլը դնել սառը ջրով կաթսայի մեջ, թողնել մինչև եռալը, համեմել աղով: Եփել միջին կրակի վրա, մինչև կիսաեփ լինելը, հետևել, որ կարտոֆիլը չկիսվի և ամբողջական մնա: Զգույշ հանել կարտոֆիլը, փաթաթել ԱԹԵՆՔ-ի բեկոնով ու դնել թավայի մեջ, որը նախապես պատել եք ձեթով: Կարտոֆիլը պատել ձեթով (գեղեցիկ կեղևի համար, որպեսզի լինի փայլուն ու փափուկ), մեջը դնել ծիթրոնի ճյուղը ու նախապես տաքացված ջեռոցում եփել 180°C-ում 35-40 րոպե: Մատուցել տաք վիճակում: